Mitä herralle päälle valmistujaisiin tai kesän juhliin

Mitä herralle päälle valmistujaisiin tai kesän juhliin

Kesän on kovaa vauhtia tulossa ja pikkuhiljaa aletaan miettimään mitä vaatetta yms juhlissa pidetään. Törmäsin eräällä foorumilla loistavaa ohjeistukseen mikäli mietitään milloin herran vaateparsi saadaan etiketin mukaiseksi sekä tilaisuuteen sopivaksi. Mutta annetaan nimimerkin ”Tauno” Keikari-comin foorumilta kertoa osuvasti asiasta: TAUNON INSTANT YO-YOURSELF -PAKETTI 1. Osta (tumma) sininen, kaksi- tai kolminappinen villapuku. Puvun voit hankkia lähes mistä tahansa. Varmista, ettei puvussasi ei ole erivärisiä koristetikkauksia tai muita ylimääräisyyksiä, eikä puvun päällykangas kiillä niin kuin polyesteri tai muut tekokuidut. 2. Käytä pukua ompelijalla, räätälillä tai pyydä ostopaikan ompelupalvelua muokkaamaan puku istuvaksi. Puvun tulee istua näin:  3. Hanki valkoinen puuvillainen kauluspaita. Paidan voi hankkia lähes mistä tahansa. Varmistu myyjältä, että paita on sinulle sopivan kokoinen. (Kiinnitä huomio kauluksen mukavuuteen ja hihojen pituuteen.) Paidan runko-osalla ei ole niinkään väliä. 4. Hanki mustat juhlakengät (ns. oxford-malliset). Esimerkiksi Juhlagalleria Tampereella tai Herrainpukimo Turussa auttaa sinua mielellään. 5. Kiillota kenkäsi ja muista pitää niitä useaan otteeseen kotona ennen varsinaisia juhlia (sisäänajo, näin vältät kivut ja rakot). Kenkäsi näyttävät tältä (ja vain tältä): 6. Hanki helmenharmaa tai tummansininen silkkisolmio, opettele sitomaan hyvä four-in-hand -solmu. Muista, että solmio ei saa olla liian kapea. 7. Hanki valkoinen pellava-/puuvillataskuliina, taittele siihen tv-fold. Taskuliinasi tulee näyttää tältä: 8. Jos puvussasi on vyölenkit, valitse vyöksi kenkien sävyn mukaisesti musta nahkavyö, jossa on mahdollisimman hillitty, perinteinen, yksinkertainen solki. 9. Valitse sukiksi joko mustat tai puvun sävyä tummemmat, siniset sukat. 10. Muista ryhti. Paljon puhutaan siitä, kuinka joku ”osaa kantaa vaatteensa” tms. Todellisuudessa kyse on vain ryhdistä. PS. Älä laita valkoista tai muutenkaan paitaa vaaleampaa solmiota, muunvärisiä paitoja kuin valkoista (hätätapauksessa vaaleat sinisävyiset kelpaavat) tai bicycle-toe(kärjestään neliskanttiset) mallisia kenkiä.

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>